Diversi-Date goes Europees

Interculturele dialoog jongeren

De komende 2 jaar krijgt de dialoogdag Diversi-Date een Europese versie. Sinds 2017 zorgt Diversi-Date op een creatieve, ervaringsgerichte manier voor kennismaking en uitwisseling tussen Brusselse jongeren uit verschillende culturen. Pimento werkt samen met partners zoals het Odisee Kenniscentrum voor Gezinswetenschappen aan dit project voor en door jongeren.

België, Nederland & Finland

Ook Nederland en Finland vaardigen nu een hogeschool of universiteit af én creatieve partners, die net zoals wij aan de hand van creatieve methodieken met jongeren in dialoog gaan. Via spel bijvoorbeeld, of theater en kunstateliers.

Start!

Op 21 en 22 juni maakten de Europese Diversi-Datepartners in Brussel kennis met elkaar en elkaars methodieken. Het werd een fijne tweedaagse vol ontmoeting, uitwisseling en inspiratie! We hebben educatieve spelen gespeeld, geïmproviseerd, van plastic uit de Schelde een heus stuk blueberry cheesecake gemaakt. En we stonden stil bij de uitdagingen die we van tijd tot tijd ervaren in ons werkveld.

Een superleuke aftrap van dit project!

Wie doet mee?

Diversi-Date is een Erasmus+ project. Deze partners werken eraan mee:

  • 3 hogescholen: Odisee (B), Saxion (NL) en Turku Universities of Applied Sciences (FI)
  • 5 creatieve organisaties: Pimento (B), Piazza Dell’Arte (B), De Bagagedrager (NL), Live your Story (NL) en TMI Johanna Novàk (FI)
  • 1 middelbare school: TA Jette, België
  • Externe deelnemers: leerlingen en docenten van middelbare scholen, docenten en studenten van hogescholen, en creatieve organisaties

Wordt vervolgd in 2022! 

Dit was Diversi-Date 2019!