Hoe gelukkig zijn Vlaamse jongeren?

Pimento en De Ambrassade onderzoeken het mentaal welzijn van Vlaamse jongeren. Hoe bevordert het jeugdwerk het mentaal welbevinden van Vlaamse jongeren? En welke factoren uit het jeugdwerk kunnen we inzetten om het mentaal welbevinden van jongeren in verschillende contexten (bv. op school) te bevorderen? 

Sneak preview onderzoeksresultaten

Ondertussen vulden 2100 Vlaamse jongeren tussen 12 en 18 jaar een anonieme enquête in en voerden we 20 diepte-interviews. Op het Congres #Jeugdwerkwerkt van De Ambrassade stelden we enkele voorlopige onderzoeksresultaten voor. Ook al benieuwd?

Zo scoren jongeren hun geluk in bepaalde contexten: 

  • “Ik ben gelukkig” = 7
  • “Ik ben gelukkig op school” = 6
  • “Ik ben gelukkig in de jeugdvereniging” = 9

Straf!

Jeugdwerk & welbevinden

"Da's gewoon leuk omdat ge, ge hebt wel daar de ruimte om uzelf te zijn en ge kunt lachen. Niet continu letten op hoe jij praat met mensen. En dat wordt ook zo echt uw familie, omdat dat zo'n hechte groep is."

Studiedag november 2023

Meer weten?

Je krijgt alle onderzoeksresultaten en interessante workshops voorgeschoteld op onze studiedag op 14 november 2023 in Gent. In september mag je het volledige programma hiervoor verwachten.

Check ondertussen ook onze eerdere onderzoeksresultaten digitale identiteit van jongerenonderzoeksresultaten over pesten en onderzoeksresultaten over relaties en seksualiteit.