Seks, kussen en relaties: zo gaat dat tegenwoordig

Seks, kussen en relaties …  Hoe gaat dat tegenwoordig? Wat steken Vlaamse jongeren uit, wat vinden ze zelf belangrijk? En wat denken ze dat hun ouders en vrienden goedkeuren? Daar zijn nu eindelijk recente gegevens over. Want we onderzochten het zelf! Zo willen we relationele en seksuele vorming beter afstemmen op de noden van jongeren, en hun ouders, leerkrachten en andere opvoeders hierin versterken.

Grootschalig onderzoek

In een anonieme enquête bij 1152 jongeren tussen 16 en 18 jaar en 25 interviews keek ons grootschalige, unieke onderzoek verder dan de leeftijd bij de eerste keer seks en de waaier van seksuele ervaringen van jongeren. Ook onder de loep: doen ze enkel de dingen die ze oké vinden? Of liggen hun attitudes en hun gedrag toch ver uit elkaar? En ten slotte: wat doen jongeren en wat vinden ze aanvaardbaar als ze dronken zijn?

Conferentie Seksualiteit en Jongeren

We stelden op vrijdag 17 november deze onderzoeksresultaten voor op een conferentie over seksualiteit en jongeren, met toelichting van experten en workshops voor begeleiders van jongeren. De afsluiter was een debat tussen jongeren & experten als Goedele Liekens en beleidsmakers Koen Daniëls (N-VA) en Ann Brusseel (Open VLD) over relationele en seksuele vorming.

Download gratis de onderzoeksresultaten over jongeren en kussen, seks en relaties.

Meer weten? Kijk op onze themapagina over Relaties & Seksualiteit