Online weerbaarheid verhogen

We moeten kinderen en jongeren ook in hun avonturen in de online wereld ondersteunen en begeleiden. Met onze vormingen en gratis werkvormen Weerbaar Op het Web voor kinderen en jongeren zet je in op de online weerbaarheid, netiquette en digitale balans van jouw groep en op preventie van cyberpesten en online seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Online weerbaarheid en mediawijsheid vergroten
Ongewenst doorgestuurde naaktbeelden, cyberpestgedrag, TikTok-algoritmes die ongeschikte, schadelijke inhoud tonen aan jongeren, invloedrijke misogyne influencers, ongenuanceerde of ronduit incorrecte online informatie, een al dan niet socialemediaverbod voor jongeren, ... Er is veel gaande over het socialemediagebruik van jongeren.
Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren minder vatbaar zijn voor foute boodschappen op sociale media? Hoe zorg je ervoor dat ze zelf minder over de schreef gaan? Eén ding is zeker: voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is belangrijk om kinderen en jongeren bewust te maken van hun gedrag op het internet, de informatie die ze online delen, eigen en andermans (online) grenzen en hen te leren bij welke betrouwbare bronnen ze terechtkunnen.
Ga dus zeker het gesprek hierover aan met jouw groep kinderen of jongeren. Hoe begin je hieraan? Geen stress: gebruik gewoon ons uitgebreide gamma Weerbaar Op het Web.
Gratis werkvormen online weerbaarheid
Onze specialisten goten hun expertise in kant-en-klare, speelse werkvormen die je gratis kan downloaden:
- WOW Junior voor 9-tot 12-jarigen: cyberpesten en haatspraak, online identiteit en online relaties.
- WOW 1 online relaties en seksualiteit voor jongeren vanaf 12 jaar
- WOW 2 cyberpesten, netiquette en haatspraak voor jongeren vanaf 12 jaar
- WOW 3 online identiteit, imago en digitale balans voor jongeren vanaf 12 jaar
Vorming online weerbaarheid
Schakel onze experten in voor vorming online weerbaarheid aan kinderen of jongeren.
Of boek een vorming Weerbaar op het Web voor jouw team en ontdek hoe je rond online weerbaarheid en mediawijsheid aan de slag gaat met kinderen (9 tot 12 jaar) of jongeren?