Pesten vermijden? Start met Schwung!

Pesten vermijden? Start met Schwung!Een nieuw schooljaar betekent nieuwe groepen. Start met schwung en zet vanaf de eerste dag in op pestpreventie. Wij helpen je om pesten te vermijden!

Schwungtip 1: Wees je bewust van de kracht van talenten 

Talenten(h)erkenning bevordert niet alleen het zelfvertrouwen. Als je iemands talenten ziet en erkent, ontstaat er betrokkenheid op elkaar.

Schwungtip 2: Zet in op kennismaking

Zet maximaal in op een goede groepssfeer. Zet in op kennismaking. Versterk de banden tussen kinderen en jongeren om pesten te voorkomen. Want het is makkelijker om iemand te pesten die je niet goed kent. 

Hoe doe je dat het best? Verbeter je kennismakingsopdrachten met onze tips.

Schwungtip 3: Creëer een context waarin pesten geen plaats krijgt

Slaag je erin om een cultuur te creëren waarin iedereen erbij hoort? En waarin begeleiding gemotiveerd wordt om buitenbeentjes snel op te merken en hen mee te trekken bij de groep? Dan zit je op het juiste spoor.

Zo werk je aan een kader waarin pesten geen plaats heeft.

Schwungtip 4: Zet in op groepsbevorderende activiteiten

Het vertrouwen in elkaar wordt groter naarmate het contact met en de kennis van elkaar toeneemt. Zet dus zeker in op groepsbevordering.

Want hoe groter het vertrouwen, hoe meer groepsleden deelnemen aan de interactie. Zo kom je tot een positief groepsklimaat: een goede basis om pesten te voorkomen.

Start met Schwung met de volgende tips tegen pesten!

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Thema's
Email Formaat


BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

 

Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief