Vacature freelance vormingsbegeleider

Vacature freelance vormingsbegeleiderIn een notendop

Pimento zoekt vormingsbegeleiders om als freelancer vorming te geven aan kinderen, jongeren en hun begeleiders in het onderwijs, het jeugdwerk en de welzijnssector. Pimento werkt rond pittige thema’s: relaties & seksualiteit, identiteitsontwikkeling, teambuilding, pesten & weerbaarheid en jongerenparticipatie.  

Als vormingsbegeleider is je hoofdtaak vormingen aan groepen kinderen (vanaf 10 jaar) en jongeren begeleiden. Daarnaast geef je regelmatig vorming aan groepen begeleiders van kinderen en jongeren (leerkrachten, opvoeders, jeugdwerkers, …). Je gebruikt de methodes en werkvormen van het jeugdwerk. Je versterkt zo organisaties en hun medewerkers in functie van onze thema’s.

De vormingen duren een halve dag tot meerdere dagen (met overnachting), soms in het weekend. Ze vinden in heel Vlaanderen en Brussel plaats. Je wordt zoveel mogelijk in je eigen regio ingepland.

Waarom is deze job iets voor jou?

Je bent een spring-in–‘t-veld die zin heeft om:

 • zich onder te dompelen in de leefwereld van kinderen en jongeren 
 • specialist te worden in de thema’s van Pimento 
 • ambassadeur van Pimento te zijn 

Je bent iemand die:

 • voeling heeft met onze thema’s & doelgroepen
 • ervaring heeft in werken met kinderen, jongeren en hun volwassenen
 • creatief denkt en zelfredzaam is
 • communicatief vaardig is en in gesprek kan gaan met (potentiële) klanten 
 • constant wil bijleren
 • een flexibele instelling heeft qua tijdsbesteding en locatie
 • zich vlot kan verplaatsen in Vlaanderen en Brussel (rijbewijs B en/of eigen vervoer)

Het is een plus als je ervaring hebt in het ervaringsgericht en procesmatig begeleiden van groepen.

Wat mag je van ons verwachten?

Salarispakket

Als freelancer vormingsbegeleider krijg je:

 • Een verloning volgens barema B1C binnen PC 329; dit kan via reguliere arbeidscontracten per dag, het zelfstandigenstatuut of het vrijwilligersstatuut.  
 • Terugbetaling woon-werkverkeer 

Opleiding & talentenontplooiing

Bij Pimento werk je in een enthousiast team, binnen een unieke werkcontext en doe je een maatschappelijk relevante job. Uiteraard krijg je voor deze functie ook de nodige opleiding en ondersteuning zodat je stevig in je schoenen staat. Onze basisopleiding bestaat uit een intensieve en ervaringsgerichte training: twee keer een vierdaagse inclusief overnachting (21-24 augustus 2023 en 28-31 augustus 2023). Doorheen het jaar voorzien we intervisie en continue vorming. 

Je krijgt als vormingsbegeleider de kans om jezelf te ontplooien en de vrijheid om je eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen. Je komt terecht in een sterke groep rond de jeugdbeweging Chirojeugd Vlaanderen.

Solliciteren?

Mail je cv en motivatie naar Veerle Bucquoye via veerle.bucquoye@pimento.be, ten laatste op zondag 11 juni 2023.  Op basis hiervan maken we een eerste selectie.

Jouw talenten, competenties en motivatie staan tijdens deze selectie centraal. De Groep Chiro gelooft in gelijke kansen en streeft ernaar dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de diversiteit in de samenleving.

Ben je geselecteerd?

Dan krijg je een uitnodiging voor onze infoavond en praktische proef.

 • Tijdens de infoavond lichten we onze werking toe en beantwoorden we jouw vragen. De infoavond vindt digitaal plaats op woensdag 14 juni tussen 19.30 en 20.30 uur.
 • De praktische proef vindt plaats op vrijdag 16 juni op kantoor (Kipdorp 30, 2000 Antwerpen).

Na de praktische proef maken we een tweede selectie. De derde sollicitatiefase bestaat uit een schriftelijke opdracht en een gesprek.

 • De schriftelijke proef maak je van thuis uit op dinsdagavond 20 juni (19.30 uur – 21.00 uur).
 • Het gesprek vindt plaats op dinsdag 27 of donderdag 29 juni 2023.  

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Veerle Bucquoye via veerle.bucquoye@pimento.be

Groep Chiro

Pimento maakt deel uit van de groep Chiro. De jeugdbeweging Chirojeugd Vlaanderen, De Banier, Pimento en de Chirohuizen vormen samen één familie met meer dan 150 medewerkers. Je komt dus terecht in een sterke groep.

De Vlaamse Regering verplicht sinds 1 februari 2023 jeugdwerkorganisaties om het goed en zedelijk gedrag van nieuwe medewerkers na te gaan aan de hand van een uittreksel uit het strafregister. Bij aanwerving dien je daarom het uittreksel strafregister model 569.2 te kunnen voorleggen.

Je cv en brief of mail worden hooguit vijf jaar bijgehouden door onze personeelsdienst in functie van onze wervingsreserve. De selectiecommissie krijgt inzage voor de duur van de aanwervingsprocedure. Daarna hebben enkel onze personeelsdienst, directie en de betrokken diensthoofden nog toegang. Met vragen over die bewaartermijn of je privacy kun je terecht bij Bart Boone (03-231 07 95 of privacy@chiro.be).

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Thema's
Email Formaat


BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

 

Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief