Waarom werken bepaalde acties tegen pesten (niet)?

Goed nieuws: ons onderzoek “omgaan met pesten” vordert goed. De leerlingenbegeleiders werden geïnterviewd, alle leerlingen van de eerste graad van de deelnemende scholen vulden onze vragenlijst in. Maar we wilden meer ... Meer duiding bij deze cijfers graag! In elke school werden we hartelijk ontvangen om een groepje willekeurig gekozen leerlingen hierover te bevragen. 

Waarom werken bepaalde acties tegen pesten wel of niet? Een leerling zei hierover:

”Bij mij was dat toen ik gepest werd, mijn vriendin kwam tussen: “Hé stop, oké, klaar.” Dat hielp wel. Toen was ik nog een beetje, hoe heet dat, onzeker toen. Ik was heel snel verdrietig toen ik gepest werd, maar toen hebben mijn vrienden gezegd: “Ge moet ertegen opkomen”.

We koppelen deze maand de resultaten per school terug naar de leerlingenbegeleiders. De zomermaanden reserveren we voor codeerwerk en verdere analyses.

Noteer alvast 22 november in je agenda, want de conferentie mét voorstelling van deze onderzoeksresultaten belooft een boeiende dag te worden!