Aanspreekpunt Integriteit

Aanspreekpunt IntegriteitPimento vindt een veilig en warm groepsklimaat heel belangrijk. Toch loopt er soms iets mis. Als iemand iets doet wat je niet fijn vindt, is dat niet oké. Als die persoon over jouw emotionele, seksuele of fysieke grenzen gaat, heet dat grensoverschrijdend gedrag.  Elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders, is een integriteitsschending. Het Aanspreekpunt Integriteit (API) staat dan klaar om jou te helpen.

Grensoverschrijdend gedrag: wat nu?

Kom je tijdens een Pimento-vorming in aanraking met grensoverschrijdend gedrag? We vinden het heel belangrijk dat je over grensoverschrijdend gedrag kan praten. Ook als je dit ziet of hoort gebeuren bij iemand anders. Je kan hiervoor terecht bij de API of het Aanspreekpunt Integriteit.

  1. Contacteer in eerste instantie de API van jouw organisatie of de vertrouwensleerkracht.
  2. Ook bij Anke Weyns, de API van Pimento, kan je terecht. Neem contact met haar op via anke.weyns@pimento.be

Aanspreekpunt Integriteit: Wat doet een API?

Een API luistert naar jouw vraag of verhaal.

Daarna bekijkt de API samen met jou hoe het probleem aangepakt kan worden. Dat kan door advies te geven of jou door te verwijzen.

Informatie blijft zoveel mogelijk vertrouwelijk. Kan de API toch niet anders dan extra hulp in te schakelen? Dan zal die dat eerst met jou bespreken.

Lees meer over wat een API wel en niet doet.

Aanbod integriteit & grensoverschrijdend gedag

Wist je dat je bij Pimento terechtkan voor heel wat expertise rond integriteit en grensoverschrijdend gedrag (pesten & relaties en seksualiteit)?

 

 

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Thema's
Email Formaat


BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

 

Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief