Pimento versterkt wie met jongeren werkt

Pimento versterkt wie met jongeren werkt

De jongeren van vandaag zijn de schouders die morgen onze samenleving moeten dragen. Reden te over dus om ze de aandacht te geven die ze verdienen.

Pimento is sinds januari 2018 de nieuwe naam van Jong & Van Zin. Als kenniscentrum binnen het netwerk Chirojeugd Vlaanderen geloven we sterk in levenslang groeien. Onze specialiteit: precies daarvoor de ideale omgeving en invulling creëren!

Op basis van onderzoek en jarenlange kennis en ervaring bieden we je een grote diversiteit aan werk- en spelvormen, die kinderen en jongeren in staat stellen om zichzelf en anderen beter te leren kennen, inschatten en waarderen.

We doorbreken stereotypes, taboes en grenzen. Omgaan met intimiteit, hechtere klasgroepen of teams creëren, grensoverschrijdend of pestgedrag voorkomen, …

We beschikken over een divers arsenaal aan interactieve werkvormen, die we flexibel inzetten om bij elk individu en elke groep de best mogelijke respons naar boven te brengen. Zo hopen we iedereen te versterken die er – net als wij – voor kiest om ten dienste van kinderen en jongeren te werken!

 

 

Het Pimento-team

Freek Onzia
Directeur
Roel Leunens
Customer Service Medewerker - Klantenonthaal & boekingen
Alessandro Cadau
Verkoop
Vanessa Van der Looy
Boekhouding
Annelies Follaets
Productontwikkelaar Relaties en Seksualiteit - Identiteitsontwikkeling - Jongerenparticipatie
Annick Van den Eynde
Communicatie & Marketing
Vincent Engelbos
Productontwikkelaar Teambuilding, Weerbaarheid & Pesten
Sarah Joos
Onderzoek en beleid Identiteitsontwikkeling en Jongerenparticipatie
Evelien Luts
Onderzoek en beleid Relaties en Seksualiteit en Teambuilding
Kim Van Leuven
Diensthoofd Vormingsteam
Annelies
Vormingsbegeleider
Evelien
Vormingsbegeleider - Projectbegeleider
Griet
Vormingsbegeleider
Kenneth
Vormingsbegeleider
Lore
Vormingsbegeleider
Marie
Vormingsbegeleider - Projectbegeleider
Nathan
Vormingsbegeleider - Projectbegeleider
Sarah
Vormingsbegeleider
Seppe
Vormingsbegeleider
Willem
Vormingsbegeleider
En een heleboel fantastische
Freelance vormingsbegeleiders
Jouw profiel hier?
Bekijk snel de vacatures bij Pimento en binnen de Groep Chiro!

Structureel samenwerken

Ook dat is Pimento!

Bij Pimento geloven we in samen aan hetzelfde zeel trekken. En dat doen we dan ook vol overgave! We zijn voortdurend in dialoog met diverse organisaties die zich, net als wij, inzetten om (jonge) mensen gelukkiger, zelfbewuster en weerbaarder te maken. 

Een aantal van onze meest prettige, opvallende en succesvolle samenwerkingsverbanden zetten we graag in de kijker.

 

Pimento maakt deel uit van het netwerk van Chirojeugd Vlaanderen, met meer dan 100.000 leden en begeleiders en 75 jaar jeugdwerktraditie veruit de grootste jeugdbeweging van het land.
In samenwerking met verschillende partners, waaronder Child Focus, ontwikkelde Pimento sexting.be, een onlineplatform om kinderen en jongeren weerbaarder en bewuster te laten omgaan met sexting.
Pimento draagt met veel enthousiasme bij tot informatieve publicaties zoals de Jongerengids en de Jeugdinfotheek van De Ambrassade.
We zijn als gastdocenten verbonden aan de postgraduaatsopleiding Peer Support Coach van Howest (Hogeschool West-Vlaanderen).
Als kenniscentrum rond relaties en seksualiteit onderhoudt Pimento nauwe contacten met het interfacultair Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven. We zijn gastdocent binnen het vak seksuele pedagogiek en begeleiden masterstudenten seksuologie tijdens hun stages.
Pimento is lid van het Forum jongeren, relaties en seksualiteit van Sensoa. We organiseren ook samen vormingen (o.a. het Edulab) en Seks@school. Pimento is de enige organisatie met een licensie van Sensoa om het Vlaggensysteem in het jeugdwerk te begeleiden. We werken nauw samen in functie van diverse producten: (N)iets Mis Mee?!, Oké?!, ...
Pimento is lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten, dat o.a. de Vlaamse Week Tegen Pesten organiseert en  tips publiceert om het hele jaar rond werk te maken van duurzame pestpreventie.
Pimento werkt nauw samen met Mediawijs, aan verschillende online toepassingen waaronder sexting.be, Medianest, neetegencyberpesten.be en cyberscan.