EDUBox sexting: interactief lespakket

Wist je dat jongeren al vanaf het eerste middelbaar in contact komen met (soms grensoverschrijdende) sexting en pikante berichtjes? Toch wordt er nauwelijks met hen over gepraat. Hoe maak je sexting en digitaal flirten bespreekbaar bij jongeren? Gebruik de nieuwe EDUbox sexting van VRTNWS waar onze experten graag aan meewerkten. Via dit gratis, interactieve lespakket maak je jongeren bewust van het fenomeen en de spelregels.

Sexting: spelregels en tips

Digitaal flirten hoort bij de seksuele ontwikkeling van jongeren. Maar wie het doet, moet het wel goed doen.

  • De EDUbox maakt jongeren bewust van enkele belangrijke spelregels en van de risico’s als die niet worden gerespecteerd.
  • Leerlingen leren ernaar handelen en krijgen inzicht in wanneer sexting grensoverschrijdend wordt.
  • Daarnaast krijgen ze tips over wat ze kunnen doen als het fout loopt. 

Het pakket bestaat uit 5 delen, die je als leerkracht in maximum 2 lesuren met de leerlingen kan doorlopen.

De EDUbox Sexting: de spelregels voor digitaal flirten is een initiatief van de VRT in samenwerking met Betternet, Child Focus, de Europese Unie, Imec, het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, Mediawijs, Pimento en Sensoa. Met de steun van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid. 

Hier vind je de EDUbox Sexting

De EDUbox Sexting is beschikbaar als downloadbare pdf en interactieve website. Ideaal lesmateriaal voor zelfstandig groepswerk in de klas. Ook volgt er later nog een interactieve videoles en een versie in het Frans.

Surf naar de EDUbox-website om de kant-en-klare EDUbox Sexting te gebruiken.