Preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Vorming aan verschillende doelgroepen

In 2022 gaven we een heleboel vormingen rond preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan jongeren, bijvoorbeeld via scholen en Antwerpse jeugdverenigingen. Maar ook aan studenten via studentenverenigingen en hogescholen in heel Vlaanderen en Brussel. En aan personeel van horeca en uitgaansgelegenheden dankzij de stad Gent.

Seksuele situaties inschatten & erop reageren

Welk seksueel gedrag is oké, welk niet? En hoe reageer je er het beste op? 
We leren je situaties in te schatten en erop te reageren via ons spel 'Oké?!', op basis van het Sensoa Vlaggensysteem. We oefenen verschillende casussen. 

Hoe reageer je als omstander? We leren je ingrijpen aan de hand van de 5 A's van Sensoa. Wat is victim-blaming? Bij welke hulporganisaties kan je terecht?  

Wordt vervolgd in 2023!

In 2023 staan er al opnieuw vormingen aan Brugse studenten gepland. En wist je dat vanaf januari uitgaansgelegenheden in Brussel gratis vorming kunnen aanvragen voor hun personeel, dankzij de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel? 

Brusselse uitgaansleven & seksueel grensoverschrijdend gedrag

We sensibiliseren Brussels horecapersoneel rond seksueel grensoverschrijdend gedrag en reiken tools aan om erop te reageren. Dit aanbod kadert in het Brussels actieplan ‘Niets zonder mijn toestemming’. Dat werd gelanceerd na de golf van getuigenissen over seksueel geweld in enkele Brusselse uitgaansgelegenheden.

Ook graag vorming preventie seksueel grensoverschrijdend gedrag voor jouw groep? We helpen je graag verder!