Vorming

Versterk je (klas)groep met vorming op maat                                             

Onze specialiteit! We stellen op basis van jouw noden en vragen een vorming op maat samen. Een intensieve ervaring voor jouw groep, waarbij we samen op zoek gaan naar wat boeit, beweegt en raakt.

We werken steeds met beproefde methodieken en werkvormen aangepast aan het individu en de groep. Je groep of team krijgt een menu op maat overgoten met de typische Pimentosaus.

Vormingen: onze formules

Formule halve dag vorming
Halve dag vorming
 • Korte & krachtige kennismaking met thema
 • Min. 3 uur – max. 4,5 uur
Formule 1 dag vorming
Eendaagse vorming
 • In de diepte aan de slag rond verschillende subthema’s
 • Effect wordt versterkt door educatief materiaal waarmee je achteraf verder werkt.
Formule meerdaagse vorming
Meerdaagse vorming
 • Volledige onderdompeling in een thema
 • De volle kracht van procesmatig werken
Formule tochten
Tochten
 • 1 of meerdere dagen avontuur & natuur (16+)
 • Kies je thema en locatie
Locatie vormingen Pimento
Vormingslocaties
 • We komen naar jouw locatie in heel Vlaanderen of Brussel.
 • Boek een Chirohuis en profiteer van de voordelen van ons partnerschap. Kies uit 4 kwaliteitsvolle jeugdlogies in het groen.
Prijzen vormingen Pimento
Prijzen
 • De prijs voor een vorming bestaat uit de prijs per vormingsmedewerker, een administratieve kost, vervoerskost en eventueel educatief materiaal.
 • Prijs vormingsmedewerker afhankelijk van doelgroep & duur vorming: vanaf € 218,00 voor kinderen en jongeren, vanaf € 300,00 voor jeugdwerk, vanaf € 523,00 voor volwassenen

Doelgroepen vorming

Vprming kinderen

We dompelen kinderen vanaf het vierde leerjaar onder in de online wereld en weerbaarheid, pestpreventie of relaties en seksualiteit. Via ons interactieve, participatieve vormingsprogram krijgen ze een stukje kennis mee en staan ze stil bij hun eigen en elkaars ideeën en verwachtingspatronen.

Vorming jongeren

We laten jongeren op een laagdrempelige, ervaringsgerichte manier nadenken en uitwisselen over pittige onderwerpen. Profiteer van onze expertise en het "perfect stranger"-effect.

Vorming begeleiders

Onttdek de do's-and-dont's van werken met kinderen en jongeren rond relaties en seksualiteit, pesten en weerbaarheid, teambuilding, jongerenparticipatie en identiteit. Of schakel onze experten in om te bouwen aan een hechter, efficiënt communicerend team.

Tevreden Klanten

Tevreden klanten Pimento
Ligo Antwerpen
Centrum voor basiseducatie

“Echt onder de indruk van jullie werking”

Ikzelf was aanwezig bij de vorming 'relaties en seksualiteit voor nieuwkomers' met de jongensgroep. Zowel de inhoud als de gebruikte werkvormen als de duidelijke taal voor onze anderstaligen vond ik erg goed. Ik was na die dag echt onder de indruk van jullie werking en wat jullie bij de jongens naar boven konden halen op relatief korte tijd!
Tevreden klanten Pimento
Anonieme evaluatie

“Zeer professioneel en onderzoeksgerichte aanpak van de vormingsmedewerker.”

De leerlingen waren betrokken en leerden hoe ze met elkaar moeten omgaan op sociale media.
Iedereen werd betrokken en kinderen genoten ervan.
Ik had bovendien de indruk dat ze ook erg eerlijk waren, wat fijn is.
Zeer professioneel en onderzoeksgerichte aanpak van de vormingsmedewerker.
Fijne samenwerking. Bedankt!
Tevreden klanten Pimento
Leiepoort Campus Sint-Vincentius
Secundair onderwijs

“Alle deelnemers waren heel tevreden en voelden zich door deze sessie beter voorbereid om onze leerlingen in de workshops te begeleiden.”

We geven een 10 op 10! De vorming kwam volledig tegemoet aan onze verwachtingen. Ze was gevarieerd, boeiend en gaf een goed beeld van hoe wij een relationele en seksuele vorming met onze leerlingen kunnen inrichten. De vormingsmedewerker kon een goede sfeer creëren tussen de deelnemers en bood concrete situaties aan. Hij had zich perfect voorbereid op onze sessie en doorheen de sessie werden alle (vooraf) gestelde vragen beantwoord. Hij kon ons het perfecte voorbeeld geven van een capabele vormingsmedewerker. Alle deelnemers waren heel tevreden en voelden zich door deze sessie beter voorbereid om onze leerlingen in de workshops te begeleiden. Missie geslaagd dus!

Samenwerkingen