Materiaal kennismaking, teambuilding & pestpreventie

Als specialist in teambuilding, groepsbevordering en pestpreventie bieden we je graag kant-en-klare werkvormen om zelf mee aan de slag te gaan. Je zet hier het best het hele jaar door op in. Maar aandacht voor groepsbevordering is extra belangrijk tijdens de Gouden Weken; aan het begin van een nieuw jaar. Je profiteert er een heel jaar lang van!

1. In de Pocket: groepsbevordering & pestpreventie

Met dit interactieve boekje bomvol methodieken voor 12 - tot 18-jarigen en de bijbehorende handleiding kan je een heel jaar lang werken aan de preventie van pesten, groepsbevordering, talenten en weerbaarheid.

In de Pocket daagt jongeren uit om buiten hun comfortzone te stappen, bevat tips en tricks om steviger in hun schoenen te staan, eerlijk hun mening te kunnen zeggen en hun talenten in de verf te zetten. Zo krijgen jongeren de kans om de groep te tonen wie ze écht zijn.

Je krijgt ook de nodige achtergrondinfo en nuttige doorverwijsadressen mee.

Wedden dat die positieve groepssfeer zo snel in de pocket is?

2. RAKattack!: laagdrempelig, warm groepsklimaat

Met RAKattack! werk je aan een warmer groepsklimaat zonder pesten. Via Random Acts of Kindness - zomaar iets liefs doen voor een ander - werken 11- tot 18-jarigen zelf laagdrempelig aan een fijn groepsklimaat. Wie gaat de competitie aan en wordt de grootste RAKtivist® van jouw groep, school of jeugdbeweging?

Of in de woorden van de leerlingbegeleiding van KSD Diest:

“Ieder jaar houden we een RAK-dag. Deze dag proberen de leerlingen om 1000 punten binnen te halen door samen te werken aan 4 uitdagingen. De uitbundige sfeer en het gevoel van samenhorigheid die dag zorgen wel eens voor kippenvel.”

“Dankzij de uitdagingen in de RAK-boekjes werken de leerlingen aan attitudes zoals openheid, solidariteit, burgerzin ... zonder dat ze hierbij stilstaan. Wél ervaren ze wat het is om hiermee bezig te zijn, waardoor ze zich aangemoedigd voelen om hier ook in het dagelijkse leven tijd aan te besteden. “

3. Gouden Weken Gesprekskaarten: inspiratie & tips

Hoe zet je in op de Gouden Weken? Waar is je team al goed bezig, waarin kunnen jullie nog groeien? Hoe gaan jullie om met de groepsregels, kennismakingsmomenten, contact met ouders? Hoe zetten jullie al in op samenwerking en groepsbevordering? Benutten jullie de kracht van complimenten? Hoe ondersteunen jullie elkaar?

Laat je inspireren rond kennismaking, groepsbevordering en pestpreventie met de gratis Gouden Weken Gesprekskaarten.