Pimento goes Europees

Pimento goes EuropeesMet Pimento maken we al jaren pittige onderwerpen bespreekbaar met jongeren. Hoe pakken ze dit aan in andere landen? En op welke manier kunnen we leren van elkaars aanpak? 

Dat is de kernvraag van het Diversi-Dateproject (met steun van Erasmus+), waar Pimento van 2021 tot 2023 deel van uitmaakt.

Diversi-Date Erasmus+

Samen met partners uit Nederland en Finland zoeken we naar gemeenschappelijkheden in de manier waarop we werken met jongeren, maar ook naar innovatie. Waarom binnen de landsgrenzen blijven als je elkaars praktijk kan versterken door je kennis en ervaring te delen?

Eind oktober mochten we onze expertise mee in de weegschaal leggen op de uitwisselingsdagen in Amsterdam.  

Wie doet mee?

Diversi-Date is een Erasmus+ project. Deze partners werken eraan mee:

  • 3 hogescholen: Odisee (B), Saxion (NL) en Turku Universities of Applied Sciences (FI)
  • 5 creatieve organisaties: Pimento (B), Man Overboord (vroeger Piazza Dell’Arte) (B), De Bagagedrager (NL), Live your Story (NL) en TMI Johanna Novàk (FI)
  • 1 middelbare school: TA Jette, België
  • Externe deelnemers: leerlingen en docenten van middelbare scholen, docenten en studenten van hogescholen, en creatieve organisaties

Diversi-Date in Brussel

Sinds 2017 stomen we de tweedejaarsstudenten van Odisee Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen klaar om Brusselse jongeren met elkaar in contact te brengen.

Via twee voorbereidende sessies rond ervaringsgericht leren, begeleidershouding en active reviewing leren we de studenten hoe ze vorming aan jongeren kunnen geven.

De apotheose van dit traject is Diversi-Date Day, dialoogdag voor en door jongeren. Een hele dag lang werken de studenten op een speelse manier aan een positief zelfbeeld en respect voor de andere met 16- en 17-jarige Brusselse jongeren die elkaar nog niet kennen. Een stevige dosis empowerment dus.

Diversi-Date 2023

Ook in 2023 begeleidden we de Brusselse Diversi-Date. 24 maart was D-Day! En we werkten ook mee aan de Nederlandse Diversi-Date op 21 april in Enschede en de Finse editie op 5 april in Turku. Het was fantastisch!

Lees de Engelstalge achtergrondinfo over het project.

funded by Erasmus

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Thema's
Email Formaat


BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

 

Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief