Project Integriteit Jeugdwerk

Project Integriteit JeugdwerkDankzij de steun van het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid biedt Pimento dit gratis aanbod rond integriteit aan jeugdwerkorganisaties en lokale jeugddiensten/lokaal bestuur jeugd. Kies uit educatief materiaal, vorming en een beleidstraject rond integriteit en grensoverschrijdend gedrag (pesten, agressie, seksuele grenzen).

Vraag jouw keuze aan voor 30 september 2023 via de formulieren onderaan deze pagina.

 

1. Gratis educatief materiaal integriteit

Gratis aanbod zolang de voorraad strekt.

1. Oké?! spel

Met het spel ‘Oké?!’ bespreek je het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag met jongeren van 12 tot 16 jaar aan de hand van diverse situaties, stellingen, doe-opdrachten en weetjes.

2. (N)iets mis mee?!

Ga bewust om met seksuele situaties in een jeugdwerkcontext dankzij (N)iets mis mee?!. Aan de hand van 6 criteria leer je situaties in te schatten en er gepast op te reageren.

 

2. Gratis workshops integriteit

1. Vorming pestpreventie voor begeleiders

Leer pestgedrag herkennen, krijg inzicht in het belang van degelijke pestpreventie én maak kennis met de aanpak van Pimento tijdens de vorming pestpreventie.

2. Vorming omgaan met sexting

Leer omgaan met jongeren die experimenteren met online seksualiteit, relaties en nieuwe media. Ontdek hoe je dit thema aanbrengt bij jongeren. Lees meer over de vorming omgaan met sexting.

3. Vorming omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag

Leer pedagogisch verantwoord om te gaan met seksueel gedrag van kinderen en jongeren. Ontdek meer details over de vorming omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

4. Workshop integriteitsbeleid

Leer een degelijk beleid opzetten rond integriteit (pesten, agressie, grensoverschrijdend gedrag) in de workshop integriteitsbeleid.

5. Vorming Weerbaar op het web

We dompelen je onder in het thema online weerbaarheid. Ontdek meer en kies je insteek voor de Vorming weerbaar op het web.

3. Gratis traject integriteitsbeleid

Pesten, agressie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, … Hoe zorg je ervoor dat de integriteit van kinderen en jongeren in jouw organisatie niet geschonden wordt? Hoe reageer je het best op (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? Onze specialisten helpen je een integriteitsbeleid op maat van jouw organisatie uit te bouwen.

 

 

Vraag jouw educatief materiaal aan

Let op: dit aanbod geldt zolang de voorraad strekt tot en met 30 september 2023 voor jeugdorganisaties (zowel vanuit de koepel als lokale afdelingen) en lokale jeugddiensten/lokale besturen jeugd. Scholen, welzijnsorganisaties en andere organisaties buiten het jeugdwerk kunnen hier dus niet op intekenen. Maar wij helpen je graag verder!  Ja, ik accepteer de privacyvoorwaarden.

  Vraag jouw vorming of traject aan

  Jouw vorming of traject moet uiterlijk 30 september 2023 zijn aangevraagd en hebben plaatsgevonden. Dit aanbod geldt voor Vlaamse jeugdorganisaties en lokale jeugddiensten/besturen jeugd. Scholen, welzijnsorganisaties en andere organisaties buiten het jeugdwerk helpen we graag verder!

   SextingSeksueel grensoverschrijdend gedragPestpreventieWeerbaar op het webWorkshop integriteitTraject integriteitsbeleid

   Geef aan welke data, dagen (bv. dinsdagen, vrijdagen, ...) en/of periode je het meest schikken. Let op: de vorming moet uiterlijk 30 september 2023 hebben plaatsgevonden.

   :

   Ten vroegste om 8.30 u. op eigen locatie. Reken ongeveer 2,5 uur voor een vorming.

   :   Ja, ik accepteer de privacyvoorwaarden.

   Inschrijven op onze nieuwsbrief

   * Verplichte velden
   Thema's
   Email Formaat


   BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

    

   Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

    

   Schrijf in op de nieuwsbrief