Nieuwkomers, relaties & seksualiteit

Op Wereldvluchtelingendag zetten we onze relationele en seksuele vorming voor nieuwkomers in de kijker. Zo helpen we jonge nieuwkomers en OKAN-leerlingen hun weg te vinden in het omgaan met relaties en seks in België. Bijvoorbeeld de jongeren van Fedasil Dilbeek!

Vorming bij Fedasil Dilbeek

Tiener zijn in België, hoe moet dat? Welke waarden en normen heersen er rond relaties en seksualiteit in België? De vormingsmedewerkers van Pimento werkten met groepen 12- tot 16-jarige jongeren in Fedasil Dilbeek rond deze vragen. Elke groep kreeg 5 sessies.

Vormingstraject op maat jonge nieuwkomers

Stap voor stap ging het - met behulp van een tolk - over zaken zoals relaties, partnerkeuze, flirten, het lichaam, de puberteit, seksueel grensoverschrijdend gedrag, voorbehoedsmiddelen en soa's, online seksualiteit, ...

"Pimento heeft een wereld van ‘recht op het zijn’ geopend voor vele van onze jongeren!", zegt Mina El Moutanabbi van Fedasil Dilbeek.

Korting juni & december!

Wist je dat we in deze laatste weken van het schooljaar volop vormingen over relaties en seksualiteit geven aan OKAN-leerlingen? En dat je in juni en december van korting op deze vorming geniet? Deze zomer staan er ook al verschillende vormingen in asielcentra op de planning.

Ontdek meer over onze vorming relaties en seksualiteit voor nieuwkomers.