Seksles? Op 1-2-3 zonder stress!

Seksuele opvoeding op het programma. Je bent niet de eerste leerkracht of opvoeder waarbij dan wat stress opborrelt. Maar Pimento helpt je op 1-2-3 uit de nood!

1. Gebruik onze gratis tips rond seksuele opvoeding

Praten over relaties en seksualiteit met jongeren. Hoe pak je dat het beste aan? Waarmee moet je rekening houden? We bundelden een heleboel tips, achtergrondinfo en antwoorden op veelgestelde vragen in een gratis leidraad. Download snel What the FAQ?!

2. Vertrek vanuit de leefwereld van je groep

De puberteit, sexting, gender, verliefdheid, seksuele weerbaarheid, schoonheidsidealen, ... Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk bij seksuele opvoeding.

Vertrek vanuit de leefwereld van je groep. Waar zijn ze mee bezig? Neem bv. populaire tv-programma's als startpunt voor je les seksuele opvoeding. Of zet op voorhand een doos klaar waar leerlingen anoniem vragen in kunnen stoppen.

3. Gebruik ons kant-en-klaar materiaal

Onze speldozen & magazines bieden je precies de inspiratie en houvast die je nodig hebt. Alles wat jouw kinderen of jongeren willen en moeten weten over seksualiteit en relaties, op hun maat en speels verpakt. 

Elk spel en magazine is superflexibel in gebruik, en stem je dus gemakkelijk af op maat van jouw groep, les of themadag. Je krijgt de nodige achtergrondinfo en tips mee om er meteen in te kunnen vliegen!
Kies uit ons ruime aanbod educatief materiaal relaties en seksualiteit.