Tips begeleidershouding & werken met groepen

Een persoonlijke en sterke begeleidershouding is de belangrijkste vaardigheid om als leerkracht of begeleider een positieve impact te hebben op groepen.

En daar versterken we jou graag in. Niet alleen met ons vormingsaanbod voor begeleiders, maar ook met twee kersverse, gratis publicaties rond met groepen werken.

Met groepen werken: Basishandleiding voor startende begeleiders

Onze visie op begeleidershouding, achtergrondinformatie zoals theoretische modellen begeleidershouding, antwoorden op veelgestelde vragen, opdrachten en tips rond met groepen werken. Je vindt het allemaal terug in de gratis basishandleiding begeleidershouding.

Met groepen werken: eigenaarschap, weerstand en grenzen

Ook als ervaren begeleider blijft je begeleidershouding evolueren. We lieten 8 ervaren begeleiders uit heel diverse sectoren zoeken naar genuanceerde antwoorden op vragen waar begeleiders van groepen vaak mee worstelen.
Het resultaat, de publicatie 'Eigenaarschap stimuleren, omgaan met weerstand en grenzen', leest als een intervisie op papier. Een vaktijdschrift voor begeleiders van groepen, als het ware!

Met groepen werken: vorming

Graag nog meer ondersteuning? De experts in groepsdynamica en begeleidershouding van Pimento gaan aan de slag met jouw team!