Pimento: Jouw partner in integriteit

Pimento: Jouw partner in integriteitIntegriteit, seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten, … Onze specialisten helpen jouw organisatie wijs omgaan met grenzen.

Integriteit is een heel belangrijk thema voor Pimento. Onze kernthema’s pesten/weerbaarheid en relaties en seksualiteit vallen hieronder. Maar ook rond het brede integriteitsthema bieden we je onze expertise aan.

Wat bedoelen we met ‘integriteit’? Elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders, is een integriteitsschending.

API: AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

Pimento verzorgt de opleiding voor aanspreekpunten Integriteit (API’s) in het jeugdwerk, samen met De Ambrassade en Tumult.

Een API luistert naar de vraag of het verhaal rond grensoverschrijdend gedrag. Daarna bekijkt de API hoe die kan helpen. Dat kan door advies te geven of door te verwijzen. Informatie blijft zoveel mogelijk vertrouwelijk.

Het Aanspreekpunt Integriteit bij Pimento is Anke Weyns. Neem contact met haar op via anke.weyns@pimento.be. Als je in een Pimento-vorming in aanraking komt met grensoverschrijdend gedrag, kan je in eerste instantie terecht bij het Aanspreekpunt Integriteit in jouw organisatie of de vertrouwensleerkracht.

INTEGRITEIT: VORMING/WORKSHOP VOOR VOLWASSENEN

GRENZEN: VORMING VOOR KINDEREN EN JONGEREN

BELEID INTEGRITEIT EN GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

EDUCATIEF MATERIAAL GRENZEN EN INTEGRITEIT

GRENZEN: ONDERZOEKSRESULTATEN

Omgaan met pesten

Hoe pak je pesten het best aan volgens jongeren? Wat maakt pesten erger? Wat doet pesters stoppen? Hoe kunnen volwassenen jongeren in hun organisatie helpen bij pestproblemen?

Seks, kussen en relaties …

Hoe gaat dat tegenwoordig? Wat steken Vlaamse jongeren uit, wat vinden ze zelf belangrijk? En wat denken ze dat hun ouders en vrienden vinden? Ontdek de onderzoeksresultaten en gebruik de infographics over jongeren en kussen, jongeren en seks en jongeren en relaties als startpunt voor een groepsgesprek.

GRENSWIJS

De website Grenswijs.be helpt organisaties een beleid rond integriteit en grensoverschrijdend gedrag uit te werken. Zo leer je als beleidsmaker agressie, pesten of seksueel grensoverschrijdend gedrag gepast aanpakken en voorkomen. Grenswijs.be heeft twee onderdelen: ‘reageer op situaties’ en ‘maak je beleid’.

Grenswijs kwam tot stand in een samenwerking tussen Sensoa, Icoba en Pimento en met steun van de Vlaamse Overheid. Meer dan 20 partners droegen bij.

Tijdens onze interactieve workshop ontdek je welke elementen er nodig zijn voor een kwaliteits-, preventie- en reactiebeleid over integriteit en krijg je vorming over het Grenswijs-systeem om zo (seksueel) grensoverschrijdende situaties in te schatten en erop te reageren.

Je kan meteen aan de slag na deze vorming rond Grenswijs.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Thema's
Email Formaat


BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE OVER ONZE KORTINGSACTIES, GRATIS TIPS, NIEUWE PROJECTEN, SAMENWERKINGEN, PRODUCTEN EN EVENEMENTEN?

 

Schrijf je dan nu in op de maandelijkse nieuwsbrief van Pimento!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief