Juice channels, fake naaktfoto's, cyberpesten
De online wereld maakt deel tot van het leven van kinderen en jongeren. Ook daar hebben ze nood aan begeleiding en oefening. Wacht niet tot er zaken mislopen, maar zet preventief in op online weerbaarheid, nettiquette en respect voor elkaars grenzen.
Onze specialisten ontwikkelden een uitgebreid aanbod over online weerbaarheid en mediawijsheid om jou hierin te ondersteunen. Zo leer je jongeren stilstaan en omgaan met cyberpesten, online seksualiteit, digitale balans en online identiteit.
Werkvormen Weerbaar op het Web
Ga zelf aan de slag met onze gratis werkvormenbundels:
- WOW 1: werkvormen rond online seksualiteit, porno, sexting en victim blaming
- WOW2: werkvormen rond cyberpesten, haatspraak, nettiquette en trolling
- WOW3: werkvormen om interactief en speels met jongeren aan de slag te gaan rond online vs. offline wereld, online imago, online zelfbeeld en digitale balans.
Online weerbaarheid: Vorming jongeren
Op een interactieve manier nemen jongeren de hot topics van de digitale wereld onder de loep tijdens onze vorming Weerbaar op het web.
We nemen een niet-veroordelende, open houding aan en laten jongeren stilstaan bij hun gedrag op het internet en sociale media. Kies jouw insteek of combineer onze 3 thema's.
Online weerbaarheid: Vorming begeleiders
Hoe werk je rond online weerbaarheid en mediawijsheid met jongeren? We dompelen je team onder in het thema ‘online weerbaarheid’. Op een actieve en ervaringsgerichte manier maak je kennis met speelse werkvormen en nuttige info om in je lessen of gesprekken te gebruiken tijdens onze vorming Weerbaar op het web voor begeleiders.