Week tegen Pesten: materiaal & tips

Van vrijdag 2 tot en met 9 februari maken we samen met jou en heel Vlaanderen duidelijk dat pesten niet kan! Gebruik onze gratis werkvormen & tips om rond pesten en pestpreventie te werken.

Werkvormen pesten

In de Pocket

Met het interactieve boekje In de Pocket werk je rond teambuilding en pestpreventie. Gebruik ook zeker de katern met info over pesten, hoe je er het beste op reageert en mogelijke hulplijnen.

WAT WAT tegen pesten

Ken je onze gratis werkvormenbundel Weerbaar Op het Web rond cyberpesten, haatspraak, internettrollen en nettiquette al? Gebruik bijvoorbeeld de vragen uit de bijlage 'WAT WAT is cyberpesten' om (cyber)pesten bespreekbaar te maken. 

Actiefiche lagere school

We maakten voor de Week tegen Pesten gratis fiches om met kinderen van 9 tot 12 jaar te werken rond pesten.

Tips tegen pesten

Random Acts of Kindness Day

Word op 17 februari RAKtivist! Laat op deze Random Acts of Kindness Day alle groepsgenoten zomaar iets liefs doen voor een ander. Zo maken ze zelf van je (leef)groep, school of jeugdbeweging een fijne plek met minder pestgedrag. Heel laagdrempelig, én het werkt! Vind inspiratie in RAKattack!

Allesoverpesten.be

Alles over Pesten bundelt bestaande, betrouwbare informatie over het thema pesten. Het platform biedt hulp aan kinderen/jongeren, leerkrachten, begeleiders, ouders en iedereen die omgaat met kinderen en jongeren. Vind info over pesten op jouw maat via allesoverpesten.be

Een jaar lang tegen pesten

Je werkt het best een heel jaar lang aan pestpreventie. 
De bouwstenen van #eenjaarlangtegenpesten inspireren je met tips en goede praktijken die duidelijk maken dat zo’n plan niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Je moet er gewoon mee aan de slag. 

Pimento expert in pestpreventie

Waar ligt de grens tussen een onschuldig plagerijtje en pestgedrag? Hoe herken je de signalen? En hoe ga je ermee om? Hoe kan je voor jezelf en anderen opkomen? Waarom pesten pesters eigenlijk?

We delen graag onze expertise in pestpreventie om samen te bouwen aan een fijne groep waarin pestproblemen geen kans krijgen. 

(Foto Jan Sneyers)